Multiculturele maatschappij mislukt? Bullshit

Onze politici willen ons doen geloven dat de multiculturele maatschappij mislukt is, natuurlijk met de rechtse en extreem rechtse politici voorop. In een programma van Knevel en Van den Brink – overigens dat steeds meer het uithangbord van de PVV aan het worden is – zat vice premier Verhagen aan de stamtafel.

Natuurlijk kwam de vraag weer over tafel over reljongeren en uitgedaagd door andere stamgasten, wist Mr. Verhagen te melden dat het Marokkanen waren. Wat een overtreffende trap van bullshit. Mr. Verhagen heeft nog steeds niet in de gaten dat jongeren die hier geboren zijn ook Nederlandse jongeren zijn, ondanks dat ze een Marokkaanse vader of moeder hebben. Marokkanen wonen in Marokko en die komen niet hier elke dag om rellen te trappen. Maar het komt goed uit om te ageren tegen deze groep jongeren, echter de manier waarop dit rechtse – rechtser – het meest rechtse – kabinet dit elke dag weer ten toon spreidt, geeft aan dat ze de hele groep mensen van Marokkaanse afkomst aan willen pakken. Want dat past weer zo goed in het straatje van een mislukte multiculturele maatschappij.

Mr. Rutte hoe verklaart u de mislukking van de multiculturele maatschappij? U loopt toch ook op de Haagse Pasar Malam rond. Dat Mr. Rutte, dat is dé multiculturele maatschappij. Mr. Verhagen als u moet overwerken , dan bestelt u toch ook een pizza, want dat is zo makkelijk. Mr. Verhagen dat is dé multiculturele maatschappij. Mr. Wilders toen u in Utrecht woonde, haalde u ook dat broodje op de Amsterdamsestraatweg, broodje Kebab. Mr. Wilders, dat is dé multiculturele maatschappij. Maar wat u bedoelt zijn de mensen die afkomstig zijn uit Arabische en moslimlanden; wat u bedoelt te zeggen, is dat deze hier niet welkom zijn, aangezien u alleen maar rekening houdt met de christelijke en joodse normen en waarden. Voor u bestaat het idee niet, dat er ook mensen in Nederland zijn, die ook willen bouwen aan de toekomst van dit land, die uitgaan van normen en waarden die niet vallen onder de eerdere. Echter deze normen en waarden verschillen niet veel van datgene wat u kent, maar u moet eens trachten te luisteren. Want dat Mr. Rutte is uw zwakste kant, u die zegt minister-president te willen zijn van alle Nederlanders. Probeer het eens, zou ik zo zeggen, en dan bedoel ik alle Nederlanders, want ook die mensen uit Arabische en moslimlanden die hier wonen, werken en ontspannen en in het bezit van Nederlandse paspoort, zijn Nederlanders.

Heren, u wilt dat de mensen uit het buitenland hier moeten inburgeren, echter in dit plan zijn zoveel gaten te gooien, dat het wel een visnet lijkt. U verzoekt alleen maar een speciale groep in te laten inburgeren, maar een inburgeringscursus was niet meer dan een handleiding hoe om te gaan met uitkeringsaanvragen, de weg naar de sociale dienst en naar dokter. U heeft dit zelf in de hand geholpen, u wist dat dit bestond, maar er niets aan gedaan. Op het moment dat een inburgeraar vraagt om een cursus Nederlands – die hij desnoods nog zelf wilt betalen – dan is er in het torentje niemand thuis, laat staan in een gemeentehuis.

Inburgeren, ja – volgens u – maar wel een speciale groep en dan nog zelf betalen. Om maar niet te spreken over het moeten zingen van het Wilhelmus. Hoeveel Nederlanders kunnen twee coupletten zingen? Hoeveel binnen uw eigen regering? En ik bedoel niet playback …

De Multiculturele Maatschappij mislukt? Als het al zo is, dan komt het omdat u deze multiculturele maatschappij wilt tegenhouden. Het kan toch niet zo zijn, dat de hardwerkende mensen uit Turkije en Marokko of Suriname of Ivoorkust hier niet kunnen wonen, werken en ontspannen en een leven opbouwen, met de cultuur van hun eigen land.

Ja geef mij maar Kebab, Couscous en muziek uit Arabische landen. Geef mij maar de producten uit Gaza, die door de Palestijnen zelf verkocht worden. Het is een verrijking voor Nederland dat dit allemaal kan gebeuren in ons land. Het wordt tijd dat u dit ook eens gaat inzien en de positieve dingen gaat vertellen over de Multiculturele Maatschappij. Dat zou spreken van groot leiderschap, dat zou spreken van minister-president voor alle Nederlanders, dat zou spreken van oor te hebben voor alle mensen in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *