Zoon Robert F. Kennedy: Wilders is racist

Robert F. Kennedy jr. beschuldigt PVV-leider Geert Wilders van racisme. ‘De hele wereld weet dat hij een racist is’, zegt de zoon van de vermoorde Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy sr. morgen in het tv-programma Altijd Wat. Kennedy jr., jurist en milieuactivist, was in Nederland voor de openluchttentoonstelling Cool Globes. Hij verwijt Wilders angst te zaaien. ‘Elk land, net als elk individu, heeft een donkere en een lichtere kant. En het makkelijkste voor meneer Wilders is om in te spelen op ons egoïsme, onze hebzucht, onze xenofobie, onze vooroordelen, op de benepenheid in ons allen. Op de haat.’

Volgens Kennedy is het veel moeilijker, zoals zijn vader deed, om mensen overtuigen om hun eigenbelang opzij te zetten.

Reactie Wilders
‘Het is natuurlijk aperte onzin en kwalijk’, stelt Wilders in een reactie. ‘Ik vind racisme net zo verwerpelijk als ieder ander met gezond verstand. Kennedy jr. is óf slecht geïnformeerd óf weet niet wat hij zegt. Jammer.’

(www.trouw.nl / 21.06.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *