Man veroordeeld voor bedreiging Moslim Partij

De politierechter in Utrecht heeft vandaag de 44-jarige Rotterdammer E.P. veroordeeld wegens bedreiging en stalking van drie leden van de Nederlandse Moslim Partij.

De man bekende dat hij regelmatig telefoontjes pleegde, waarin hij zich voorstelde als Theo van Gogh en dreigde alle moslims uit te roeien als ze Nederland niet zouden verlaten.

De man kreeg 160 uur werkstraf opgelegd en een half jaar voorwaardelijke celstraf. E. P. stelde dat hij zich vorig jaar bedreigd voelde door een mail van een prominent lid van de partij, waarin zou hebben gestaan dat moslims Nederland zouden overnemen. Dat was voor hem aanleiding drie andere partijleden, onder wie de landelijke voorzitter, lastig te vallen met dreigtelefoontjes. Twee van hen namen de bedreigingen zo serieus, dat zij verhuisden.
De rechter woog bij haar vonnis mee dat de man onder meer zou lijden aan het syndroom van Asperger, een beperkte sociale ontwikkeling. Bijzondere voorwaarde bij de straf is dat hij in behandeling gaat.

(www.ad.nl / 21.06.2011)

Rotterdammer veroordeeld voor bedreiging Moslim Partij

21 juni 2011

Een 44-jarige Rotterdammer is veroordeeld voor het bedreigen en stalken van drie leden van de Nederlandse Moslim Partij.

De man bekende dat hij de partijleden regelmatig belde. Hij stelde zich dan voor als Theo van Gogh en dreigde alle moslims uit te roeien als ze Nederland niet zouden verlaten.

De Rotterdammer heeft van de politierechter 160 uur werkstraf opgelegd gekregen.

(www.rtv-rijnmond.nl / 21.06.2011)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *