Prominenten steunen hulpvloot naar Gaza

Cabaretier Najib Amhali, priester Antoine Bodar en de voormalige ministers Laurens Jan Brinkhorst en Jan Pronk bevinden zich onder de Nederlandse prominenten die Freedom Flotilla 2, de hulpvloot naar Gaza, steunen. De lijst bevat namen van bekende Nederlandse politici, kunstenaars, journalisten en wetenschappers.  De Nederlanders zijn in gezelschap van onder andere de Amerikaanse schijfster Alice Walker, voormalig Unesco-directeur Federico Mayor Zaragoza, Guatamalese Nobelprijswinnares Rigoberta Menchu en de Amerikaanse wetenschapper en filosoof Noam Chomsky.
Freedom Flotilla 2 vertrekt in het weekend van 25 juni 2011 naar de door Israël vrijwel hermetisch afgesloten Gazastrook. Een Nederlandse-Italiaanse boot vaart mee in het konvooi van 12 schepen.  Met delegaties uit Algerije, Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Indonesië, Italië, Jordanië, Koeweit, Latijns-Amerika, Libanon, Maleisië, Noorwegen, Nederland, Schotland, Spanje, Tunesië, Turkije, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland is deze vloot de grootste ooit.
De vloot wil op geweldloze wijze de blokkade van de Gazastrook, die de economie nagenoeg heeft lamgelegd en de Gazastrook tot een openluchtgevangenis heeft gemaakt, doorbreken. Ten tweede beoogt het initiatief de nodige hulpgoederen te brengen. De blokkade heeft geleid tot grote tekorten aan onder meer medicijnen, medische hulpmiddelen en schoolspullen.

(nederland-gaza.nl / 15.06.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *