Israël breekt deel nederzetting af

De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak heeft de opdracht gegeven drie gebouwen in opbouw in Migron, een nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever waarvoor geen toestemming werd verleend, af te breken.

“Het standpunt van de minister van Defensie, in samenspraak met de premier, is dat illegale constructies op Palestijnse privégrond vermeden moeten worden en dat dergelijke gebouwen afgebroken moeten worden. Dat geldt uiteraard voor Migron”, meldt een woordvoerster van Defensie.

De nederzetting in Migron, nabij de Palestijnse stad Ramallah, werd opgetrokken zonder de toestemming van de Israëlische autoriteiten, alsook gedeeltelijk op Palestijnse privégrond. Er wonen tientallen gezinnen kolonisten.

De ontmanteling van de nederzetting is al ruim tien jaar hangende.

(www.nieuwsblad.be / 12.06.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *