Lezing 2: Why am I a Muslim – Abdullah Al Andalusi

Tijd
donderdag 16 juni · 17:00 – 20:00

Locatie
Erasmus universiteit, locatie woudestein

Gemaakt door:

Meer informatie
—————-For English please scroll below ———

Met trots presenteert JCVE in samenwerking met studentenverenigingen Avicenna en Iqra, de tweede lezing van de lezingenreeks ‘ Why am I a Muslim?’. Dit keer zal Abdullah Al Andalusi een lezing geven met de titel ‘What makes the qoran divine’.

De Islam is een logische, maar vaak onbegrepen religie. Veel jongeren vandaag de dag, begrijpen helaas niet waarom ze nu moslim zijn en hoe ze zich moeten gedragen naar de regels die zijn opgesteld in de heilige koran. Dit heeft als gevolg dat ze vaak asociaal gedrag vertonen of acties plegen die niet in overeenstemming zijn met de islam.
Willen we dat dit anders gaat worden, moeten we beginnen bij de wortels van het geloof Imaan, immers alles begint met Imaan. Als het Imaan sterk is, dan zijn een goed gedrag en het verrichtten van juiste daden een automatisch gevolg hiervan.

Met het oog op verbetering organiseren wij ‘Why am I a muslim’. In deze lezingenreeks zullen wij op donderdag 16 juni verder gaan met onze gastspreker Abdullah Al Andalusi.

Programma:
17:00 – Inloop
17:30 – Quran recitation
17:40 – Welcome speech
17:45 – Lecture
18:30 – Pause
18:45 – Questions and Answers
19:30 – Ending

Houdt de pagina van JCVE voor verdere informatie!

Tot de 16e insha’ Allah!!!

——————————————————————————————

JCE proudly presents a lecture series, “Why am I a Muslim? ”

Islam is a very logical religion and greatly misunderstood. This series aims to present Islam in a very logical and intellectual fashion. The topics will be dealt in a balanced way, making it suitable for non-Muslims to have an objective look at Islam, while at the same time also giving Muslim Youth a different perspective of Islam. Helping them answering basic questions about Islam.

Everything starts with belief/iman, if the belief/iman is strong then good actions/deeds are an automatic consequence. A lot of youth today born Muslim are not even sure why they are Muslims and therefore their actions are not in line with Islam. In order to improve that, we need to start at the roots (Iman).

Further due the tremendous advances in science, people are deeming the belief in God more and more useless. This problem is not only limited to Christian/Jew but also Muslim (science) students. In order to change this perception the youth needs to be made aware of Islamic belief in a more logical fashion.

The first lecture of the series is on the 09-06-2011 given by brother Adam Deen from the UK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *