Al 10.000 tot 15.000 doden in Libië

Een wegversperring in de Libische stad Kalaa dat eerder deze week door de rebellen was veroverd en vervolgens door de luchtmacht van Kaddafi gebombardeerd werd.
De strijd in Libië heeft tot dusver aan naar schatting 10.000 tot 15.000 mensen aan beide zijden het leven gekost. Dat heeft de Egyptische jurist Cherif Bassiouni, die voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties onderzoek heeft gedaan naar mogelijke oorlogsmisdaden in het Noord-Afrikaanse land, vandaag gezegd.

Een onderzoekscommissie onder Bassiouni’s leiding stelde vorige week vast dat beide kampen in Libië zich schuldig lijken te hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden. Wel zijn volgens hem de bewijzen voor wandaden door troepen van dictator Muammar Kaddafi talrijker dan die voor misdrijven die zijn begaan door de opstandelingen, die sinds februari proberen hem ten val te brengen.

(www.parool.nl / 09.06.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *