FIFA tolereert hoofddoek niet en schorst Iran

Het olympische vrouwenvoetbalteam van Iran is door de FIFA geschorst omdat het in een onreglementaire uitrusting het veld betrad tijdens het kwalificatieduel tegen Jordanië. De Iraanse vrouwen droegen een hoofddoek en een trainingspak dat hun armen en benen bedekte.

Toen ze uit de spelerstunnel kwamen, greep de FIFA in. De wedstrijd werd afgelast en Jordanië kreeg een 3-0 zege in de schoot geworpen. Nadat de Iraanse vrouwen te horen kregen dat ze niet mochten spelen, barstten ze in tranen uit.

De Iraanse voetbalbond heeft een klacht bij de FIFA ingediend tegen de forfaitnederlaag. De bond toont zich ontstemd omdat FIFA-voorzitter Sepp Blatter de omstreden uitrusting in het recente verleden zou hebben goedgekeurd.

Vorig jaar werd Iran ook al geschorst door de FIFA na een meningsverschil over het tenue van zijn voetbalsters. De FIFA-regels bepalen dat sporters met hun kleding geen politieke of religieuze boodschap mogen uitdragen.

(www.parool.nl / 07.06.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *