‘SGP vrouwonvriendelijk? Integendeel’

“De SGP is de meest vrouwvriendelijke partij van Nederland,” vindt Elbert Dijkgraaf, Kamerlid voor de Staatkundig Gereformeerden. Het is juist zijn partij die de keuze van de vrouw respecteert, zegt hij vandaag in NRC Handelsblad.

“Waar hebben vrouwen in deze samenleving heel veel last van? De seksualisering van de samenleving. De vrouw die wordt weggezet als lustobject. Als je naar al die reclames kijkt, denk ik: dat is toch onbestaanbaar in een land dat zegt vrouwen geheel tot hun recht te laten komen?”, aldus de parlementariër.

“Ook strijdt de SGP voor uitstapprogramma’s voor prostituees. Bovendien vragen wij: moet het fiscale stelsel vrouwen de arbeidsmarkt op dwingen? De seculiere meerderheid zegt ‘ja’. Wij zeggen ‘nee’. Hier in de Kamer wordt tegen mij gezegd: jij wilt met fiscale maatregelen vrouwen thuis houden. Maar dat is niet waar. Als het effe kan, moet de overheid de keuzes van mensen respecteren.”

Het Kamerlid ergert zich aan het beeld dat van SGP-vrouwen wordt geschetst. Ook de vrouwen zelf zouden woest worden door het stempel dat de buitenwacht hen geeft. “Zo van: die zijn eigenlijk te dom om zelfstandige keuzes te maken.”

“Bovendien, als het waar is dat onze vrouwen mak zijn en alleen deemoedig naar de mannen zitten te luisteren, dan zou ik me hier wild geschrokken moeten zijn van al die zelfstandige, assertieve vrouwen in de politiek”, vervolgt Dijkgraaf. “Nou, vergeet het maar. Die ken ik in onze kring net zo veel. En gelukkig maar, dat is gewoon hoe vrouwen zijn.”

(www.parool.nl / 04.06.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *