Honderden Syriërs komen op straat tegen dood gefolterde jongen

Honderden Syriërs zijn zaterdag in Deraa de straat op getrokken om te protesteren tegen de dood van een 13-jarige jongen. Volgens de activisten is de jongen door de veiligheidsdiensten van het regime omgebracht. Enkele familieleden van het slachtoffer zouden zaterdag ook gearresteerd zijn.

Het lichaam van Hamza al-Kahtib is een maand na zijn verdwijning eindelijk weer naar de familie teruggebracht. Video’s op het internet tonen verontrustende beelden van zijn lichaam, dat sporen draagt van fysiek geweld. Volgens de demonstranten gaat het om brandwonden en andere verwondingen, die tonen ‘dat hij gemarteld is door een van de Syrische veiligheidstakken’.

Ook in Arbeen verlieten honderden mensen opnieuw hun huizen. Ze namen deel aan een begrafenisstoet voor een manifestant die vrijdag om het leven kwam.

(www.nieuwsblad.be / 28.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *