Turkije roept Syrië opnieuw op tot hervormingen

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft de Syrische leider Bashar al-Assad vandaag opnieuw gevraagd hervormingen door te voeren. Turkije hoopt dat zo een einde komt aan het geweld in Syrië.

Erdogan, die een goede relatie onderhoudt met de Syrische leider, voert de druk steeds meer op. De premier wil dat het land meer een democratie wordt, maar eiste niet dat Assad aftreedt. Turkije probeert al meer dan een maand het conflict op te lossen door gesprekken met Assad.

Vorige week waarschuwde minister Ahmet Davutoglu van Buitenlandse Zaken Syrië dat de tijd nu wel begint te dringen. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn minstens duizend mensen omgekomen tijdens de opstand in Syrië. Meer dan tienduizend demonstranten zouden sinds 15 maart zijn gearresteerd.

(www.parool.nl / 27.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *