Fraude in thuiszorg: Marokkaanse ouderen slachtoffer

Zorg declareren die niet geleverd is en het volle pond rekenen voor niet-gekwalificeerde medewerkers. Volgens een klokkenluider die zich meldde bij actualiteitenprogramma EenVandaag, wordt dat op grote schaal gedaan door thuiszorgorganisatie H+B.

Ook zouden dochterbedrijven maar een klein gedeelte van de gemaakte zorgkosten uitgekeerd krijgen van H+B en zou het bedrijf medewerkers onderbetalen. In het bedrijf zou zo’n 40 procent van de kosten worden gespendeerd aan overhead.

Volgens EenVandaag zijn vooral eerstegeneratie Marokkanen het slachtoffer van de fraude. Zij zijn het Nederlands vaak niet machtig en zijn daardoor makkelijke slachtoffers, omdat ze weinig kennis hebben over het Nederlandse zorgsysteem.

H+B is in Den Haag gevestigd en richt zich naast thuiszorg ook op arbeidsbemiddeling en een GGZ voor de jeugd. Volgens de site zijn integriteit, klantgerichtheid en flexibiliteit kernwaardes van het bedrijf.

Een aantal zorgverzekeraars heeft inmiddels de samenwerking met het bedrijf opgezegd.

(www.ad.nl / 27.05.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *