Egypte opent grensovergang Rafah permanent

De grensovergang tussen Egypte en de Gazastrook bij Rafah wordt vanaf zaterdag permanent geopend voor Palestijnen. Dat meldde het Egyptische persbureau MENA woensdag. Het besluit zorgt ervoor dat de blokkade van het sterk verarmde gebied fors wordt versoepeld.

De militaire leiding van Egypte heeft verklaard dat de grens wordt geopend als onderdeel van pogingen een ‘eind te maken aan de Palestijnse verdeeldheid en nationale verzoening te bewerkstellingen’.

De beslissing staat in schril contrast met het beleid van ex-president Hosni Mubarak, die forse beperkingen had gesteld aan het vervoer van mensen en goederen via Rafah. Hij sloot zich aan bij een blokkade van de Gazastrook die in 2007 door Israël werd ingesteld, kort nadat Hamas in het gebied aan de macht was gekomen.

(www.nieuwsblad.be / 25.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *