‘Syrië had toch kernreactor’

Een gebouwencomplex in Syrië, dat in 2007 door Israël is gebombardeerd, was zeer waarschijnlijk wel een nucleaire reactor. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van de internationale nucleaire waakhond IAEA, berichtte vandaag persbureau Reuters, dat het document in bezit heeft.

Damascus heeft altijd volgehouden dat het om een militaire basis op de plek Dair Alzour in de woestijn ging. Het IAEA stelde jaren geleden dat niet uitgesloten kon worden dat het om een nucleair complex ging, maar is er nu volgens het rapport vrij zeker van dat het een kernreactor was.
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA stelde destijds al dat het een reactor was die in grootte en technisch opzicht gelijk was aan de centrale Yongbyon in Noord-Korea.

(www.parool.nl / 24.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *