Golflanden schorsen bemiddeling Jemen

De regionale Samenwerkingsraad voor de Golf (GCC) heeft zondagavond laat besloten de pogingen om te bemiddelen tussen president Ali Abdullah Saleh en de oppositie in Jemen te staken. Dat gebeurde nadat Saleh voor de derde keer een overeenkomst niet wilde tekenen, terwijl hij dat wel had toegezegd.

De GCC maakte het besluit na een vergadering in de Saudische stad Riyad bekend. Volgens de raad zijn er ”onvoldoende werkzame voorwaarden overeengekomen”.

De oppositie had het voorstel zaterdag al getekend. Saleh was zondag aan de beurt, maar wilde op het laatste moment zijn handtekening niet zetten omdat de oppositie niet aanwezig was. In de overeenkomst stond onder meer dat Saleh binnen dertig dagen zou aftreden in ruil voor immuniteit.

(www.parool.nl / 22.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *