Syrische ordetroepen beschieten rouwende menigte: vijf doden

  • De begrafenis van een agent die vrijdag bij anti-regeringsprotesten werd gedood

De begrafenis van een agent die vrijdag bij anti-regeringsprotesten werd gedood

Syrische ordetroepen hebben zaterdag het vuur geopend op een menigte rouwende mensen. Daarbij zijn zeker vijf mensen gedood, tientallen anderen raakten gewond. Dat zegt een woordvoerder van een Syrische mensenrechtengroep gezegd.

De schietpartij vond plaats in de westelijke stad Homs, waar een dag eerder ook al veel doden vielen. De menigte was dan ook samengekomen om die doden te begraven.

Dodelijkste dag

Vrijdag vielen in het hele land zeker 44 doden door het gewelddadige optreden van de eenheden van president Bashar Assad. Het was een van de dodelijkste dagen sinds de opstand twee maanden geleden begon.

Duizenden betogers gingen vrijdag de straat op om te demonstreren tegen het autoritaire regime. De autoriteiten reageerden met geweervuur, met een groot aantal slachtoffers tot gevolg. De meeste doden vielen in de noordelijke provincie Idlib en in de centrale regio Homs, aldus de organisatie.

Vluchten

Bij de grens met Libanon zouden inmiddels duizenden Syrische militairen zijn gestationeerd om te voorkomen dat Syriërs naar het buurland vluchten. Sinds vorige week zouden al tienduizend Syriërs de grens hebben overgestoken.

(www.nieuwsblad.be / 21.05.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *