Rutte tikt Wilders op de vingers om term ‘islamitisch stemvee’

Premier Rutte heeft zich vandaag tijdens het verantwoordingsdebat gedistantieerd van een opmerking van PVV-leider Geert Wilders. Die had eerder over ‘islamitisch stemvee’ gesproken, waarop SP-fractievoorzitter Emile Roemer boos de zaal verliet.

Wilders zei dat de PvdA Nederland de afgelopen decennia zou hebben laten volstromen met  ‘islamitisch stemvee’. Roemer vond dat zo beledigend voor moslims dat hij tegen Wilders zei dat hij weigerde nog verder te luisteren. Daarop verliet hij de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Later in het debat vroeg Roemer aan Rutte of hij zich van de uitspraak wilde distantiëren. De premier deed dat, en sprak van een ‘zeer ongepaste term’.

(www.volkskrant.nl / 21.05.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *