Palestijnen naar VN voor erkenning staat

De Palestijnen gaan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in september vragen een Palestijnse staat te erkennen. Dat heeft Nabil Shaath, een hoge Palestijnse functionaris, zaterdag gezegd.

De Amerikaanse president Barack Obama had donderdag in een toespraak gezegd dat het voor de Palestijnen geen zin heeft bij de VN te streven naar erkenning van een Palestijnse staat. Hij repte van ”symbolische acties met als doel Israël in de VN te isoleren”.

Obama liet de afgelopen week weten dat hij veel belang hecht aan het hervatten van het vredesproces. De Palestijnen dienen het bestaansrecht van Israël te erkennen en geweld tegen dat land af te zweren.

Van Israël vraagt Obama ”dappere maatregelen” om het vredesproces vlot te trekken. Obama stelde dat de grenzen van voor de Zesdaagse Oorlog in 1967 de basis moeten zijn voor een akkoord tussen de partijen.

(www.parool.nl / 21.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *