Oppositie Jemen tekent akkoord alvast

SANAA – De oppositie in Jemen heeft zaterdag alvast de handtekening gezet onder een overeenkomst met president Ali Abdullah Saleh, om zijn aftreden te regelen. Saleh beloofde eerder deze week de afspraken zondag te ondertekenen.

Ali Abdullah Saleh. EPA
Ali Abdullah Saleh.

De 69-jarige Saleh zegde al twee keer eerder toe om de overeenkomst te tekenen, maar liet tot woede van de oppositie steeds verstek gaan. Het gaat om een voorstel van de regionale Samenwerkingsraad voor de Golf (GCC). Daarin staat onder meer dat Saleh binnen dertig dagen aftreedt in ruil voor immuniteit.

In Jemen wordt al meer dan drie maanden betoogd tegen het regime van Saleh, die al 33 jaar aan de macht is in het straatarme land. Door zijn harde optreden, dat aan zeker 145 mensen het leven heeft gekost, verloor de president de laatste tijd steeds meer aanhang.

(www.parool.nl / 21.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *