EU: Geen sloop Palestijnse huizen meer

JERUZALEM –  Israël moet stoppen met het slopen van Palestijnse huizen in Oost-Jeruzalem en andere bezette Palestijnse gebieden. Dit heeft de eurocommissaris voor humanitaire hulp, Kristalina Georgieva, zondag gezegd na een bezoek aan het getroffen gebied.

De Bulgaarse herinnerde eraan dat een bezettingsmacht volgens het internationale humanitaire oorlogsrecht niet het recht heeft om de burgerbevolking in bezet gebied van huis en haard te verdrijven.

Volgens cijfers van de EU dreigen alleen al in Oost-Jeruzalem zo’n 60.000 Palestijnen hun huis te verliezen. Israël brengt regelmatig naar voren dat er geen bouwvergunning is of dat op de plek eerder een Joods huis heeft gestaan. Volgens critici probeert Israël zoveel mogelijk Arabieren uit Jeruzalem weg te pesten.

Georgieva verklaarde dat de EU Palestijnen die hun huis dreigen te verliezen, helpt met rechtsbijstand, geld en psychologische steun.

(www.telegraaf.nl / 20.11.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *