Parlement Pakistan zegt VS de wacht aan

Het parlement van Pakistan heeft zaterdag na een tien uur durende zitting de Amerikaanse commandoactie tegen Osama bin Laden veroordeeld en met consequenties gedreigd. Operaties zoals die tegen de terreurleider begin deze maand mogen volgens de volksvertegenwoordiging niet meer voorkomen.

Volgens de resolutie van het parlement heeft de unilaterale actie zonder toestemming van de regering in Islamabad de Pakistaanse soevereiniteit geschonden. De volksvertegenwoordiging eiste tevens een einde van de Amerikaanse acties met ‘drones’, onbemande vliegtuigjes waarmee radicale moslims en terreurverdachten zonder vorm van proces worden geliquideerd.

De volksvertegenwoordiging riep de regering op het kappen van de aanvoerlijnen naar Afghanistan te overwegen. De VS bevoorraden de internationale troepenmacht daar deels via Pakistan.

(www.parool.nl / 14.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *