Rebellenregering Libië krijgt vorm

Mannen kijken voor het avondgebed nog even op internet. In Benghazi heerst een optimistische stemming, de bevoling heeft geloof in een betere toekomst.
De rebellen in Libië hebben hun regering vandaag uitgebreid. De Nationale Overgangsraad in Benghazi benoemde onder meer een vicepremier en ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie. Dat heeft een woordvoerder van de opstandelingen bekendgemaakt.

De nieuwe vicepremier is Ali al-Issawi. Hij was in het verleden ambassadeur van Libië in India, maar brak als een van de eerste vertegenwoordigers met dictator Muammar Kaddafi. Boven Issawi staan ‘premier’ Mahmoud Jebril en ‘president’ Mustafa Abdul Jalil.

Frankrijk, Italië, Qatar en Gambia hebben de rebellen erkend als rechtmatige regering van Libië. De Britse premier David Cameron, die Jalil donderdag ontving in Londen, deed dat nog niet. Hij hield het erop dat de rebellen ‘legitieme vertegenwoordigers van het Libische volk’ zijn.

(www.parool.nl / 12.05.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *