Jasmijnplein: brandpunt van Syrisch nieuws en cultuur

Tijd
zaterdag 14 mei · 14:30 – 18:00

Locatie
Noorderlicht

Schiekade 34
Rotterdam, Netherlands

Gemaakt door:

e expositieruimte Noorderlicht in Rotterdam is komende weken omgedoopt tot het Jasmijnplein. Syrische kunstenaars tonen er hun werk en het allerlaatste nieuws vanuit Syrië, dat binnenkomt via de social-media netwerken. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent het Jasmijnplein op zaterdag 14 mei om 14.30 uur. Tijdens de opening zullen er Syrische muziek en Syrische hapjes zijn.

Pleinen spelen in de Arabische lente een belangrijke rol…. Het zijn de centrale ontmoetingsplaatsen waar men demonstreert en nieuws deelt. Kunstenaars zijn op die pleinen nadrukkelijk aanwezig en tonen met hun werk de woede, de frustraties en de hoop.

Het Jasmijnplein is een plek waar je vrij in en uit kunt lopen. Waar je continu de laatste actuele ontwikkelingen in Syrië kunt volgen doordat er altijd iemand aanwezig is die de laatste informatie via telefoon en mails (filmpjes) binnenkrijgt en die, samen met nieuw materiaal van youtube, monteert en voorziet van Nederlandse of Engelse informatie. De plek is een expositieruimte voor kunst van Syrische kunstenaars. Deelnemende kunstenaars zijnl Kito Sino (Belgie) www.kito.be, Ali Faerzat (Frankrijk) www.ali-ferzat.com, Rodi Khalil (Duitsland) www.rodi-khalil.de en Zouber Yusef (Duitsland).

In de komende drie weken worden bijeenkomsten georganiseerd over de Arabische lente in Syrië en ook over de andere Arabische landen. Elke vrijdagmiddag is er een inloopmiddag en elke vrijdagavond zal er een speciale activiteit zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *