Weer avondklok in Tunesië na betogingen

De Tunesische interimregering heeft zaterdag een avondklok ingesteld in de hoofdstad Tunis na betogingen tegen de regering. Dat meldde de staatstelevisie zaterdag. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bepaald dat de avondklok van negen uur ‘s avonds tot vijf uur ‘s ochtends geldt.

Half februari werd een einde gemaakt aan de avondklok die in het hele land was ingesteld tijdens de geslaagde opstand tegen dictator Zine al-Abidine Ben Ali.

De opstand tegen Ben Ali begon medio december. Volgens de VN zijn tijdens de daaropvolgende weken tijdens de opstand zeker 219 mensen omgekomen. Ben Ali koos op 14 januari eieren voor zijn geld en vluchtte. Hij verblijft vermoedelijk in Saudi-Arabië. Tunesië heeft om zijn uitlevering gevraagd en om die van zijn vrouw, Leila Trabelsi.

(www.parool.nl / 07.05.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *