Moslim Broederschap begint partij in Egypte

De voorheen verboden Moslim Broederschap in Egypte heeft zaterdag een politieke partij opgericht. De Vrijheids- en Gerechtsheidspartij rekent op bijna de helft van de 508 parlementszetels bij de verkiezingen in september, meldde de broederschap zaterdag.

Het zijn de eerste verkiezingen sinds de opstand waarbij president Hosni Mubarak in februari vertrok. Mohammed Hussein, secretaris-generaal van de Moslim Broederschap, benadrukte dat de politieke partij niet islamitisch is. De Egyptische grondwet verbiedt namelijk partijen die zijn gebaseerd op geloof, klasse of regio.

Leden van de Moslim Broederschap die individueel meededen aan de verkiezingen in 2005, wonnen een vijfde van het aantal zetels. Ze scoorden minder goed bij de verkiezingen in 2010, waarbij volgens waarnemers was gefraudeerd door Mubaraks partij.

(www.parool.nl / 30.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.