Twee doden bij protesten in Jemen

Bij schermutselingen tussen protestanten en veiligheidstroepen zijn maandag in Jemen minstens twee doden gevallen. Het protest concentreert zich in de zuidelijke provincies van het land.
Bij manifestaties in het zuiden zijn tientallen mensen gewond geraakt toen veiligheidstroepen in burgerkledij geweld gebruikten om de betogers uit elkaar te drijven. Er werd met scherp geschoten en de troepen gebruikten traangasgranaten.

President Saleh verklaarde zondag dat hij niet bereid is de macht af te staan vooraleer verkiezingen een opvolger hebben aangeduid. Die verklaring kwam er een dag nadat de president akkoord ging met een overgangsperiode van dertig dagen.

“We zullen rechtmatige verkiezingen organiseren, met toezicht van internationale experts”, zei Saleh in een interview met BBC.

(www.nieuwsblad.be / 25.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.