Parlementariërs Syrië nemen ontslag

Uit protest tegen het keiharde geweld van het Syrische veiligheidsapparaat hebben twee parlementariërs in het autoritair geleide land hun functie neergelegd. Dat meldde de Arabische nieuwszender al-Jazeera zaterdag. De parlementariërs Khalil al-Rifaei en Naser al-Hariri komen allebei uit de zuidelijke stad Deraa, waar vele betogers zijn gedood in de afgelopen weken. Rifaei zei zijn parlementszetel neer te leggen vanwege de moorden op betogers tegen het bewind van president Bashar al-Assad.

”Ik heb gefaald in het beschermen van mijn zonen en daarom heeft het voor mij geen zin meer om in het parlement te blijven zitten”, aldus Rifaei tegen een journalist van al-Jazeera. Hariri kondigde zijn vertrek uit het parlement al eerder aan.

Het parlement in Syrië heeft geen werkelijke macht en fungeert als een stempelmachine voor besluiten van Assad.

(www.parool.nl / 23.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.