Misurata bevrijd van troepen Kaddafi

Misurata, het belangrijkste bolwerk van de opstandelingen in het westen van Libië, is bevrijd van troepen die loyaal zijn aan de Libische dictator Muammar Kaddafi. Dat meldde een woordvoerder van de rebellen zaterdag. Het leger van Kaddafi zou op de vlucht zijn geslagen.

EPA

De Libische onderminister van Buitenlandse Zaken, Khaled Kaim, had vrijdag al gezegd dat het Libische leger Misurata mogelijk zou verlaten om de strijd over te laten aan stammen uit het gebied. Troepen van Kaddafi hebben Misurata wekenlang belegerd en bestookt met onder meer de uiterst omstreden clusterbommen. Ook waren sluipschutters actief in de havenstad.

Volgens mensenrechtenorganisaties heeft de strijd om Misurata al zeker duizend levens geëist.

(www.parool.nl / 23.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *