Loop Training & Voorlichtingcampagne over Kanker

Tijd
zondag 1 mei om 10:00 – 31 augustus om 18:00

Locatie
Nederland/Belgie

Gemaakt door:

Beste Relaties;Donateurs

Ik zal eerst even voorstellen.Ik ben Said Elamraoui: Fysiotherapeut/geestelijk verzorger, Personal Trainer, En voorzitter van Atlasbridges/Atlasfonds. Een internationaal organisatie en het portal sinds 2007 van Marokko en Arabische Wereld.

…Graag zou ik de onderstaande oproep onder u aandacht willen brengen. En het zou geweldig zijn als u je vrienden uitnodigt naar onze pagina.

Het Project Atlasfonds: Een fonds special voor Migranten en die alleen aan preventie werkt:“Voorkomen is beter dan genezen”

Waarom: Kanker, Suikerziekten komen steeds vaker voor bij Migranten doelgroep en vooral bij zusters vouwen, En men doet weinig aan preventie door o.a. Voorlichtingen ,Bewegen,… en niet eerder is de kennis (theorie, praktijk) over dit komend fenomeen gedeeld en over gedragen.

Onvoldoende bewegen:
Onvoldoende bewegen verhoogt het risico op zowel kanker ( dikkedarmkanker, borstkanker) als Suikerziekte Onvoldoende bewegen kan daarnaast leiden tot overgewicht. En overgewicht verhoogt ook het risico op kanker,hartaanval, ….
Wist u dat …
+ we 2% tot 4% van alle nieuwe gevallen van kanker/suikerziekte/ hartaanval kunnen onderzoekers denken dat onvoldoende bewegen in combinatie met ongezonde voeding en overgewicht verantwoordelijk is voor ongeveer 30% van alle gevallen van kanker ?

Voldoende bewegen:
Bewegen is gezond. Minstens een halfuur per dag bewegen heeft een beschermend effect op het ontstaan van onder meer borstkanker, baarmoederkanker, dikkedarmkanker… Dat betekent niet alleen elke dag 30 minuten achter elkaar bewegen: 3 keer 10 minuten per dag is ook goed. Zolang u er maar voor zorgt dat uw hartslag iets omhoog gaat.
Wist u dat …
+ mensen met een actieve leefstijl 20-40% minder risico hebben op het krijgen van dikkedarmkanker,…
+ vrouwen met een actieve leefstijl 20-40% minder risico hebben op borstkanker.
+ Om eventuele trends tijdig te signaleren en hierop in te spelen preventief, hebben de onderzoekers ook een blik geworpen op de toekomst. De onderzoekers concluderen dat het percentage allochtonen onder mensen met kanker/ suikerziekte,… in Nederland de komende 25 jaar zal toenemen.
+ Op basis van prognoses over de samenstelling van de Nederlandse bevolking in de nabije toekomst verwacht de onderzoeker een toename van 1,8% in 2005 via ruim 3% in 2015 tot ruim 6% in 2030. Deze stijging zal vooral het gevolg zijn van de vergrijzing van de eerste generatie allochtonen. Kanker,suikerziekte,.. zijn immers ziekten die voornamelijk voorkomen bij oudere mensen.
+ In steden waar veel allochtonen wonen, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Antwerpen ,….zullen de percentages allochtonen onder mensen met kanker/suikerziekte beduidend meer stijgen: van 6% in 2005 via 11% in 2015 tot ruim 20% in 2030.

Bron KWF Kanker Bestrijding

Ik als initiatiefnemer ben ik op zoek naar ambassadeurs en ook donateurs voor deze primeur en uniek project:

Actieplan:

+ Rondom 26 Feb a.s brengt de stichting Atlasbridges een bezoek aan zieke kinderen in Avicene ziekenhuis in Rabat Marokko (Alle zieke kinderen die nog steeds strijden tegen kanker vind je ze in deze ziekenhuis op nationaal niveau!).

+ Vanaf 01 Maart a.s werkt Atlasbridges Foundation samen met Lala Salma Foundation-Marokko aan een voorlichtingscampagne over Borstkanker! en in Nederland met kWF Kanker Bestrijding.

+ 01 Mei a.s Startschot: Training “Lopen tegen Kanker”, Lacatie Westerpark Amsterdam.

+ 01 Aug a.s eerst voorlichtingsavond: Amsterdam en omgeving

+ 01 Sept a.s Startschot voorlichtingscampagne: Belgie( Antwerpen…)

Voor u donaties of meer informatie:
reknr.53 04 82 568 t.n.v. Stichting Atlasbridges o.v.v. Sponsoring Atlasfonds
email: info@atlasbridges.nl

Tel:0642814941
www.atlasbridges.nl
KvK 34228278

Met vriendelijke groet, Said Elamraoui, Atlasbridges/Atlasfonds

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *