Assad tekent opheffing noodtoestand

President Assad spreekt volk toePresident Assad spreekt volk toe
President Assad van Syrië heeft een decreet getekend dat na bijna vijftig jaar een einde maakt aan de noodtoestand. De maatregel werd dinsdag al aangekondigd.

Door de noodtoestand was elke oppositie tegen het bewind van Assad onmogelijk en mocht er niet worden gedemonstreerd. President Assad hoopt dat er nu een einde komt aan de protesten tegen zijn bewind.

Meer concessies

Het is de vraag of dat gaat gebeuren. Een leider van de oppositie heeft al gezegd dat het regime meer concessies moet doen. Hij eist dat het optreden van de ordetroepen aan banden wordt gelegd. Ook wil hij dat de Syrische justitie niet langer door vrienden van Assad wordt beheerst.

Mensenrechtenorganisaties zijn bang dat er weinig zal veranderen aan de onderdrukking in het land. Een paar uur nadat de regering dinsdag met de opheffing van de noodtoestand had ingestemd, werd in de stad Homs een prominent lid van de oppositie opgepakt.

In Syrië protesteren demonstranten al weken tegen het regime van president Bashar al-Assad. Veel betogers eisen dat hij aftreedt.

(nos.nl / 21.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *