Saudische troepen blijven nog in Bahrein

Militairen uit Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten lijken voorlopig niet te vertrekken uit Bahrein. De minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein, sjeik Khaled bin Ahmed al-Khalifa, zei maandag in Dubai dat de troepen pas vertrekken als de Iraanse ‘dreiging’ voor de golflanden is verdwenen.

De buitenlandse militairen trokken in maart op uitnodiging van de regering van Bahrein het eiland binnen. Op dat moment werd er al weken gedemonstreerd door de sjiitische meerderheid die meer macht en democratie wil. Bahrein wordt geregeerd door een soennitische minderheid.

Volgens premier sjeik Khalifa bin Salman al-Khalifa dreigden de demonstranten een staatsgreep te plegen. Alle samenzweerders en medeplichtigen moeten verantwoording afleggen, zei de premier wiens vertrek een belangrijke eis van de demonstranten was.

(www.parool.nl / 18.04.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *