Oman komt met geld betogers tegemoet

Sultan Qaboos bin Said. ANP
Sultan Qaboos bin Said.

Oman is van plan om omgerekend 1,8 miljard euro uit te geven om de eisen van de demonstranten te bevredigen. Dat meldde de staatstelevisie zondag op gezag van het kantoor van sultan Qaboos bin Said.

In het doorgaans rustige en stabiele land wordt sinds twee maanden gedemonstreerd voor meer banen en politieke hervormingen. De betogingen zijn in vergelijking met andere landen in de Arabische regio relatief klein.

Waar het geld precies aan wordt besteed, maakte het kantoor van de sultan niet bekend. Eerder ontsloeg Qaboos al twaalf ministers, stelde een werkloosheidsuitkering in en verhoogde de lonen van ambtenaren.

(www.parool.nl / 17.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.