Benefiet “Open Gaza, Sluit Vrede”

Datum: zaterdag 23 april 2011
Tijdstip: 12.00-17.30
Locatie: Wijkcentrum ´De Put` Putseplein 28, 3073 H.T. te Rotterdam (zuid)

Beste zusters,

Het team Gairoel Amal organiseert een bijzondere benefietmiddag in Rotterdam Zuid! Wees allen welkom!

Op het programma staan onder meer anasheed optredens van lofzanger Fathi Otmani, Koor Al Wahda en Firqatou Tarranime. Broeder Abdelhakim Chouaati (onder meer bekend van Ab & Sal) draagt zijn column voor. Ustadh Mohammed Aarab geeft ons van een mooie, leerzame lezing insha´Allah. Anne de Jong, één van de Nederlandse opvarende van Freedom Flotilla 1 en opgepakt in Israel, vertelt tijdens de benefiet over haar ervaringen. Naast serieuze zaken is er ook ruimte om te lachen met Toneelgroep ´The Brothers´, en de ´Ik hou van Gaza´ quiz. Een leuke markt met o.a. kleding van Muslima.biz maakt ook deel uit het programma. Er is genoeg gelegenheid om lekker te eten en voor de kinderen hebben we speciaal een speels kinderprogramma mét een clown!

Het belooft werkelijk een prachtige dag te worden insha´Allah, maar het kan alleen een groot succes worden als jullie allen aanwezig zijn! Uiteraard gaat de gehele opbrengst naar Gaza insha´Allah.

Liefdadigheid wordt aangespoord in de Islam. Een man vroeg aan de Profeet (vzmh): “O Boodschapper van Allah, welke liefdadigheid is het beste?” Hij (vzmh) antwoordde:
“Liefdadigheid uitgeven terwijl je gezond bent, verlangt naar rijkdom en armoede vreest. Stel het geven van liefdadigheid niet uit tot je op je doodsbed ligt en dan zegt: ”Geef zoveel aan die en zoveel aan die”, want op dat moment is het bezit niet (meer) van jou, maar is het (reeds) van hen.”
Deze overlevering werd overgeleverd door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vzmh). De hadith staat vermeld in Bukharie.

Wassalaam,
Team Gairoel Amal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.