Benefiet: ‘Open Gaza, Sluit Vrede!’

Tijd
zaterdag 23 april · 12:00 – 17:30

Locatie
Wijkcentrum ´De Put´, Putseplein 28, 3073 H.T. Rotterdam

Gemaakt door:

Meer informatie
Salaam alaikoem wa RahmatoeAllah wa Barakatoeh,

Beste zusters en broeders,

…Met veel trots kunnen we jullie mededelen dat we een benefiet voor Gaza organiseren insha´Allah. Zoals jullie weten verkeren onze broeders en zusters in Gaza in erbarmelijke omstandigheden, moge Allah hen bijstaan! Omdat wij moslims begaan zijn met onze medemensen, willen we doormiddel van een benefiet ons steentje bijdragen insha´Allah.

Er zullen anasheed optredens zijn van lofzanger Fathi Otmani, Koor Al Wahda en Firqatou Tarranime. Broeder Abdelhakim Chouaati (ondermeer bekend van Ab & Sal) zal zijn column voortdragen. Ustadh Mohammed Aarab zal ons voorzien van een mooie, leerzame lezing insha´Allah. Anne de Jong is veelvuldig in het nieuws geweest nadat zij vorig jaar op Flotilla 1 is opgepakt in Israel, deze heldin zal tijdens de benefiet iets over haar ervaringen vertellen. Naast serieuze zaken zal er ook gelachen worden met Toneelgroep ´The Brothers´, en de ´Ik hou van Gaza´ kwis. Een leuke markt met o.a. kleding van Muslima.biz maakt ook deel uit het programma. Er zal genoeg gelegenheid zijn om lekker te eten en voor de kinderen hebben we speciaal een speels kinderprogramma mét een clown!

Het belooft werkelijk een prachtige dag te worden insha´Allah, maar het kan alleen een groot succes worden als jullie allen aanwezig zijn! Uiteraard gaat de gehele opbrengst naar Gaza insha´Allah.

Wanneer: zaterdag 23 april 2011
Waar: Wijkcentrum ´De Put`
Adres: Putseplein 28, 3073 H.T. te Rotterdam (zuid)
Tijdstip: 12.00-17.30u.
Entree: 2,- (voor zowel de volwassen als voor de kinderen)
Nogmaals, alle opbrengsten gaan naar Gaza insha´Allah.

Graag willen ik jullie eraan herrineren dat liefdadigheid wordt aangespoord in de Islam.

Een man vroeg de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem): “O Boodschapper van Allah, welke liefdadigheid is het beste?” Hij (vrede en zegeningen zij met hem) antwoordde:

“Liefdadigheid uitgeven terwijl je gezond bent, verlangt naar rijkdom en armoede vreest. Stel het geven van liefdadigheid niet uit tot je op je doodsbed ligt en dan zegt: ”Geef zoveel aan die en zoveel aan die”, want op dat moment is het bezit niet (meer) van jou, maar is het (reeds) van hen.”

Deze overlevering werd overgeleverd door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). De hadith staat vermeld in Bukharie.

Wassalaam,
Team Gairoel Amal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.