PVV-stemmers richten vereniging op

De Vereniging Voor De PVV» De Vereniging Voor De PVV VvPVV
Toegevoegd: dinsdag 12 apr 2011, 09:47

Een groep verontruste PVV-stemmers heeft de Vereniging voor de PVV (VvPVV) opgericht. Doel van de vereniging is om de PVV te helpen democratischer en opener te worden.

De PVV heeft zelf geen leden. Vorig jaar werd een poging van Kamerlid Brinkman om van de PVV een ledenpartij te maken afgewezen door de fractie.

‘Te besloten’

De VvPVV is een initiatief van Oege Bakker en Geert Tomlow. Tomlow stond bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 op de twaalfde plaats van de kandidatenlijst van de PVV. Bakker zou kandidaat zijn bij de Provinciale Statenverkiezingen, maar heeft zich teruggetrokken.

Volgens Tomlow opereert de PVV nu te veel besloten en moet het professioneler. Hij zegt vaak van mensen te horen dat de partij “leuk en aardig” is. “Maar je kunt geen lid worden. Als je een brief schrijft krijg je geen antwoord en er wordt niet teruggebeld.”

Teleurgesteld

PVV-leider Geert Wilders reageert laconiek op de oprichting van de VvPVV. “Ik neem het niet al te serieus. Die vereniging heeft niets met de PVV te maken. Ik word er warm noch koud van.” Volgens hem zijn de twee initiatiefnemers blijkbaar teleurgesteld dat ze zijn afgewezen voor de PVV.

(nos.nl / 12.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.