Eerste boerka-arrestaties in Frankrijk

Een moslima in een Boerka Een moslima in een Boerka
Op de eerste dag van het boerkaverbod in Frankrijk, zijn ook al de eerste boerkadraagsters gearresteerd.

Bij een protest bij de Notre Dame in Parijs zijn zeker twee gesluierde vrouwen en enkele anderen gearresteerd door de Franse politie. Daarnaast werd op het station van Avignon een vrouw opgepakt die onderweg was naar een tv-interview over het boerkaverbod.

Zaterdag hield de politie in Parijs al 59 personen aan, onder wie negentien gesluierde vrouwen, die tegen de wet wilden betogen. De autoriteiten hadden de demonstratie verboden.

Boete

Frankrijk is het eerste Europese land dat een verbod heeft ingesteld op volledige bedekking van het gezicht in het openbaar, ook België en Spanje willen een verbod invoeren. Vrouwen die toch een boerka of nikab dragen, riskeren daarmee een boete van 150 euro. Mannen die hun vrouwen verplichten gezichtsbedekking te dragen kunnen een boete krijgen tot 30.000 euro of twee jaar cel.

In Frankrijk wonen ongeveer vijf miljoen moslims. Er zijn naar schatting 2000 vrouwen die een boerka of nikab dragen.

(nos.nl / 11.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *