PVV: meeste Afghaanse meisjes terug

Vriendinnen van Sahar willen graag dat ze blijft
Vriendinnen van Sahar willen graag dat ze blijft www.saharmoetblijven.nl

De PVV gaat ervan uit dat de meeste Afghaanse meisjes die hier al jaren zonder verblijfsvergunning wonen, naar Afghanistan worden teruggestuurd. Op die voorwaarde is de PVV akkoord gegaan met de verblijfsvergunning voor Sahar.

Minister Leers besloot gisteren dat de 14-jarige Sahar mag blijven omdat ze zo verwesterd is. Leers zei vorige maand dat er 400 soortgelijke gevallen zijn, maar volgens de PVV is afgesproken dat hooguit enkele tientallen van hen een verblijfsvergunning krijgen.

De partij hecht eraan dat per meisje wordt bekeken in hoeverre ze verwesterd is en of ze in Afghanistan veilig is.

(www.nos.nl / 10.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.