Betogers in Egypte weigeren te vertrekken

Ruim duizend mensen hebben zondag voor de derde opeenvolgende dag op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro betoogd tegen de militaire raad, die het land sinds de val van president Hosni Mubarak tijdelijk bestuurt. De demonstranten negeerden een oproep van het leger om van het Tahrirplein te vertrekken.

De actievoerders willen dat de militaire raad snel plaatsmaakt voor een burgerbewind en dat corrupte bestuurders harder worden aanpakt. Ze riepen leuzen tegen veldmaarschalk Hussein Tantawi, die de leiding over de militaire raad heeft.

Vrijdag en zaterdag was op het Tahrirplein ook al tegen de militaire raad betoogd. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam het tot botsingen tussen demonstranten en veiligheidstroepen. Daarbij zijn volgens medici een of twee doden gevallen en dertien mensen gewond geraakt. Onder de gewonden zijn ook militairen.

(www.parool.nl / 10.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.