Arabische Liga wil vliegverbod voor Gaza

De Arabische Liga gaat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vragen een vliegverbod boven de Gazastrook af te kondigen. Dat heeft secretaris-generaal Amr Moussa van de Arabische Liga zondag gezegd.

De Arabische Liga was zondag in spoedzitting bijeengekomen om te praten over het geweld in de Gazastrook. Sinds donderdag zijn in de Gazastrook zeker achttien Palestijnen gedood door Israëlische aanvallen. Onder de slachtoffers waren niet alleen militanten, maar ook burgers, onder wie een 11-jarige jongen. De aanvallen zijn een reactie op een raketaanval donderdag op een Israëlische schoolbus waarbij een tiener en de bestuurder gewond raakten. De militante Palestijnse beweging Hamas heeft laten weten dat die aanslag een vergissing was en dat het niet de bedoeling was kinderen te treffen.

(www.parool.nl / 10.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.