Kaddafi-troepen voor de poorten van Ajdabiya

Troepen van de Libische leider Muammar Kaddafi hebben zaterdag de strategisch gelegen stad Ajdabiya in het oosten van Libië zwaar beschoten. Het regeringsleger staat voor de poorten van de stad, zo vertelden van het front teruggekeerde rebellen aan de pers.

Er wordt man tegen man gevochten. Voor de opstandelingen zou het verlies van Ajdabiya, een belangrijk verkeersknooppunt, een zware domper zijn. Hun bolwerk Benghazi zou daardoor geïsoleerder komen te liggen.

De meeste inwoners hebben het belaagde Ajdabiya inmiddels verlaten. Er zijn enkele arme gezinnen achtergebleven die zich de reis naar het 160 kilometer verderop gelegen Benghazi niet kunnen permitteren.

(www.parool.nl / 09.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.