Politie Syrië schiet met scherp op betogers

Op zeker twee plaatsen in Syrië heeft de politie zaterdag opnieuw met scherp geschoten op betogers. Dat meldden ooggetuigen.

In Deraa in het zuiden van het Arabische land probeerden agenten met traangas en vuurwapens een menigte van duizenden betogers te verspreiden die rouwden om de tientallen doden die vrijdag zijn gevallen. In de havenstad Latakia werd eveneens met scherp geschoten op demonstranten die meer democratie eisten.

Of en hoeveel nieuwe slachtoffers er zaterdag zijn gevallen, is niet bekend. Wel zag een ooggetuige in Latakia dat de autoriteiten waterkanonnen inzetten om bloed weg te spuiten van het wegdek.
In Syrië wordt al weken betoogd tegen het autoritaire regime van president Bashar al-Assad. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International zijn door het politieke geweld sinds 18 maart al zeker 171 betogers om het leven gekomen.

(www.volkskrant.nl / 09.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.