SEMINAR EVOLUTION ISLAM

Tijd
donderdag 21 april · 18:30 – 21:30

Locatie
Erasmus MC, Collegezaal 4 

Dr. Molewaterplein 50-60 3015 GE
Rotterdam, Netherlands

Gemaakt door:

Meer informatie
Assalamou aleikoum! 

Beste Avicenna leden en geïnteresseerden,

‘Zien zij die ongelovig zijn dan niet dat de hemelen en de aarde een ineengedrongen massa waren waarop Wij beide scheidden en van het water elk levend organisme maakten? Zullen zij dan niet tot geloof komen?’ (Koran 21:30).

Dit is een van de verzen uit de Koran waar veel onenigheid over bestaat. Door de meeste moslims wordt dit vers geïnterpreteerd als de afzonderlijke schepping van de soort. Echter zijn er ook Moslims die dit vers zien als een verzoening tussen de evolutietheorie van Darwin – die stelt dat de eerste organismen uit water ontstonden – en de Islam. Hoe denken de Islamitische geleerden over dit soort verzen, en is een verzoening tussen de evolutietheorie en de Islam überhaupt wel mogelijk als we kijken naar de Koran?

“ Moslimstudenten willen niets van evolutie weten”, zo kopte het weekblad van de Vrije Universiteit Ad Valvas op 20 december 2004 (Koning 2006, 48-49). Voor veel studenten is het erg moeilijk om te gaan met de evolutietheorie die ons wordt voorgeschoteld als zijnde ‘de waarheid’. Om deze reden organiseert SV AviCenna op donderdag 21 april het seminar ‘Evolutietheorie en de Islam’. Ook voor niet-studenten is dit een seminar om niet te missen!

Tijdens het seminar zal Dr. B. Leeuwenburgh een uiteenzetting geven omtrent de evolutietheorie door de jaren heen. Hij is als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de faculteit wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vervolgens zal Dr. M.M.M.I. Ghaly, hoogleraar Islamitische Theologie aan de Universiteit van Leiden, de Islamitische visie op de evolutietheorie uiteenzetten. Na de lezingen zal er een debat plaatsvinden aan de hand van een aantal stellingen.

Kortom:

Wat: Seminar Islam & Evolution
Wanneer: Donderdag 21 April 2011
Waar: Erasmus MC; Collegezaal 4 *
Inloop: 18.45 uur
Entree: Gratis

Lijkt het jou ook interessant om erachter te komen wat Darwin met zijn theorie teweegbracht in de culturele, filosofische en vooral religieuze wereld? En wil je weten hoe de Islamitische geleerden omgaan met de evolutietheorie? Dan is dit je kans om daar achter te komen! Meld je voor 20 April aan via info@avicenna.nl met vermelding van je voor- en achternaam.

Wij hopen je te mogen verwelkomen op 21 April, Incha Allah!

Wassalaam,

Bestuur SV Avicenna

* Dr. Molewaterplein 50-60
3015 GE Rotterdam
Collegezaal 4 is te bereiken via ingang 2 op de 3e verdieping van de faculteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.