Italië erkent bestuursraad Benghazi

Italië erkent de opstandelingen in Libië als de enige wettige vertegenwoordiger van het Libische volk. De Italiaanse minister van buitenlandse zaken Frattini heeft dat gezegd tegen een vertegenwoordiger van de opstandelingen.

De opstandelingen hebben hun machtsbasis in Benghazi, in het oosten van Libië, waar ze een voorlopige bestuursraad hebben gevormd. De bestuursraad in Benghazi werd eerder als enige wettige vertegenwoordiger erkend door Frankrijk en Qatar.

Delicate kwestie

Frattini zei na het overleg in Rome dat er ook is gepraat over het bewapenen van de opstandelingen. Hij noemde dat een delicate kwestie die Italië met zijn partners wil bespreken.

Een internationale coalitie handhaaft boven Libië een VN-vliegverbod om de burgers te beschermen tegen aanvallen van de troepen van Kadhafi. Maar de resolutie van de Veiligheidsraad staat niet met zoveel woorden toe dat de opstandelingen worden bewapend.

(nos.nl / 04.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.