‘HvA bezwijkt onder PVV-klimaat’

In een open brief aan het Collegebestuur van de Hogeschool van Amsterdam geeft student Abdelkarim El-Fassi zijn kritiek op het besluit van de HvA om de stilteruimte in het HvA-gebouw Leeuwenburg te sluiten. De student vraagt zich af ‘waarom de HvA bezwijkt onder het PVV-klimaat’.

De stilteruimte in het pand aan de Weesperzijde werd alleen door moslims gebruikt om te bidden en na alle ophef over de handenweigerende docent besloot de HvA de ruimte te sluiten. El-Fassi, student Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, vindt dat een kwalijke zaak zo schrijft hij op het weblog van Nederlandse moslims wijblijvenhier.nl. Hij vindt dat de HvA met de sluiting een duidelijk signaal afgeeft van een anti-islam klimaat.

“De school is niet alleen een plek waar onderwijs dient te worden aangeboden, maar een plek waar de geest zich op zoveel mogelijke fronten dient te ontwikkelen”, aldus El-Fassi. “Het bestaan van het gebedshuis sierde de HvA. Het straalde gastvrijheid en tolerantie uit in een tijd waar dat niet meer vanzelfsprekend is. De HvA was een kweekvijver van multi-etnisch talent. Door deze ontwikkeling zal ik echter iedereen afraden om voor uw instelling te kiezen.”

De HvA heeft nog niet gereageerd op de openbare klacht.

(www.parool.nl / 04.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.