Hoofddoekverbod op rk-school mag

Katholieke scholen mogen het dragen van een hoofddoek in de klas verbieden via het schoolreglement. Dat heeft de rechtbank in Haarlem bepaald. De zaak was aangespannen door de leerlinge Imane Mahssan van het Don Bosco College in Volendam.

Het meisje van 15 wilde haar hoofddoek onder schooltijd dragen. Maar volgens de rechtbank past het verbod in de katholieke grondslag die andere geloofsuitingen binnen de school niet aanvaardt. Er is dan ook geen sprake van beperking van de vrijheid van meningsuiting of discriminatie op basis van geloof, oordeelt de rechter.

CGB

De Commissie Gelijke Behandeling had het meisje eerder gelijk gegeven, maar die uitspraak was niet bindend. De school besloot de uitspraak niet op te volgen.

(nos.nl / 04.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.