Tientallen arrestaties in Syrië

De Syrische veiligheidsdiensten hebben zaterdag 37 mensen aangehouden. Dat gebeurde een dag nadat in de stad Douma, ten noorden van de hoofdstad Damascus, zeker negen mensen waren omgekomen bij demonstraties tegen het regime van president Bashar al-Assad.

Zowel in de zuidelijke stad Deraa, een van de belangrijkste centra van de onrust van de laatste weken, als in Douma en de noordelijke industriestad Homs werden mensen opgepakt.

Een inwoner van Douma zei dat de situatie daar zaterdag rustig was. De veiligheidsdiensten gaven daar de lichamen van sommige slachtoffers van het geweld van vrijdag niet vrij, kennelijk om te voorkomen dat hun begrafenis op nieuwe protesten zou uitlopen.

De Syrische staatsmedia maakten vrijdag melding van de protesten, maar die zouden overwegend kalm zijn verlopen. Slechts één meisje zou zijn omgekomen.

(www.parool.nl / 02.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.