Oppositie: Saleh moet macht overdragen

De oppositie in Jemen heeft president Ali Abdullah Saleh zaterdag opgeroepen de macht aan vicepresident Abdrabuh Mansur Hadi over te dragen. Die kan dan met de oppositie onderhandelen over een overgangsperiode, blijkt uit een verklaring van het Gemeenschappelijk Forum, waarin de oppositiepartijen en hun bondgenoten samenwerken.

President Ali Abdullah Saleh van Jemen. EPA
President Ali Abdullah Saleh van Jemen.

Saleh is al meer dan dertig aan de macht in het armste Arabische land. Sinds enige tijd wordt er regelmatig tegen zijn bewind gedemonstreerd. Saleh zei een week geleden dat hij bereid is zijn functie op korte termijn neer te leggen, mits de machtsoverdracht ”op waardige wijze” plaats heeft. Eerder zei hij aan te blijven tot de volgende presidentsverkiezingen, in 2013. De vicepresident is lid van het Algemeen Volkscongres, de partij van Saleh.

(www.parool.nl / 02.04.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *