Presidentsverkiezingen Egypte voor einde jaar

CAIRO – In Egypte worden ongeveer twee maanden na de parlementsverkiezingen in september presidentsverkiezingen gehouden. Dit heeft de militaire raad die het land sinds 11 februari regeert, woensdag bekendgemaakt.

EPA

De raad had al aangekondigd dat de parlementsverkiezingen in september zijn. De militairen kondigden woensdag ook een tijdelijke grondwet af.

Deze grondwet is een aangepaste versie van de grondwet die van kracht was onder het in februari gevallen dertig jaar oude regime van Hosni Mubarak. De 62 wijzigingen in die grondwet zijn recent per referendum goedgekeurd door een grote meerderheid van de Egyptische kiezers. De islamitische wetgeving blijft in deze opzet de voornaamste bron van het recht in Egypte, aldus Mahmoud Shaheen, een lid van de militaire regering.

(www.parool.nl / 30.03.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *