‘CIA mag Libische rebellen helpen’

WASHINGTON – De Amerikaanse president Barack Obama heeft een geheim decreet ondertekend dat toestemming verleent voor heimelijke operaties van de veiligheidsdienst CIA ter ondersteuning van de Libische opstandelingen. Dat hebben welingelichte bronnen binnen de Amerikaanse regering woensdag gezegd tegen persbureau Reuters.

Volgens de bronnen heeft Obama het decreet ergens in de afgelopen twee tot drie weken ondertekend. De CIA en het Witte Huis wilden geen commentaar geven.

De Verenigde Staten wikken en wegen nog over mogelijke wapenleveranties aan de Libische opstandelingen. De minister Hillary Clinton (Buitenlandse Zaken) en Robert Gates (Defensie) hebben dat woensdag gezegd tegen leden van het Congres, zei een Republikeinse afgevaardigde die bij de briefing achter gesloten deuren aanwezig was.

(www.parool.nl / 30.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.