Syrische president gaat natie toespreken

De Syrische president Bachar al-Assad zou ‘heel binnenkort’ de natie toespreken, zo raakte zondag bekend. In zijn toespraak zou hij hervormingen aankondigen, aldus een regeringsbron.

In Syrië blijft het onrustig na het bloedbad van zaterdag in de havenstad Latakia, in het noordwesten van het land. Daar kwamen de voorbije 48 uur twaalf mensen om het leven, zowel ordediensten als burgers.

De cijfers over het dodental in Latakia komen uit officiële bron. Er waren gevechten tussen burgers en ordediensten en vanop de daken schoten sluipschutters in de massa. Overheidsgebouwen werden in brand gestoken. Bij de rellen vielen ook minstens tweehonderd gewonden.

Zondag heerst er in de stad een gespannen rust. Soldaten patrouilleren in de straten.

De regering beschuldigt extremistische moslims ervan achter het geweld te zitten, met de bedoeling om de religieuze tegenstellingen in het land aan te wakkeren. In Latakia leven zowel soennieten, alawieten als christenen.

Activisten van de Syrische burgerrechtenbeweging riepen zondag op tot een algemene staking. Hoe sterk die zal opgevolgd worden, is nog niet duidelijk.

(www.nieuwsblad.be / 27.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *